Poate la prima vedere o ședință tip portret este ceva simplu și rapid de realizat, fără prea multe tehnici sau instrumente de fotografiat.

Însă ce nu știe multă lume este faptul că prin simplul fapt că avem doar un centru de greutate, și anume clientul, toată atenția noastră se duce într-un sigur loc.

Ce înseamnă un portret reușit?

Echipa Portretica este gata să vă spună cât de complexă poate ajunge să fie o ședință foto portret, ce are la baza sa și de ce facem să pară că totul e ușor. Așadar, ce presupune un portret reușit?

  • Să fie corect din punct de vedere tehnic;
  • Să transmită o stare/emoție/feeling;
  • Să fie cât mai naturală/firească;
  • Să pună în valoare persoana din fața obiectivului și să o caracterizeze.

Iar pentru acest lucru, un fotograf are nevoie de cunoștințe tehnice în fotografie, dar și de cunoștințe în limbajul corpului, și ceva cunoștințe despre psihologia umană. De ce toate acestea? Ca fotograf profesionist trebuie să reușești să citești persoana din fata ta, pentru că sunt anumite posturi/poziții care se potrivesc și par firești la o anumită persoană, însă nu și pentru alta.

În timpul ședințelor de portret fotograful trebuie să-și ajusteze corespunzător aparatul/luminile, și tot timpul trebuie să reușească să „citească" persoana din fata lui pentru a o pune cât mai bine în valoare.

Echipa noastră este formată din 5 oameni, mereu pe aceeași lungime de undă, cu aceeași misiune: de a oferi servicii foto și video de calitate pentru a crea valoare și impact social, pentru a readuce importanța fotografiei bune în cadrul familial și social.

Dacă ai întrebări, găsești pe site-ul nostru mai multe detalii portretica.ro sau la 0729 702 107, contact@portretica.ro.