La Potretica am început anul în forță și atât de frumos. Ne-am luat porția de energie, de motivație și de ambiție de la un grup de Super Mame, recomandate chiar de voi, și ce am văzut, ce am auzit, ne-a emoționat și ne-a mișcat profund. Cum a început totul?

Scopul nostru este să facem mai mult decât fotografie. Vrem să aducem un impact atât asupra persoanelor care ne trec pragul, dar și asupra societății în general. Așa că ne-am gândit: ce e mai frumos și important în viață? Ce ne oferă liniște, siguranță? Ce ne face fericiți? Fără ce nu putem trăi? Ce ne face să plângem de tristețe, dar și de fericire? Care este slăbiciunea noastră? Și atunci am realizat: e mama.

E iubirea noastră infinită. Zâmbetul ei – dependența noastră. Vocea – melodia cea mai frumoasă. Brațele ei – plasa care nu ne lasă să cădem.

Acesta a fost și impulsul/gândul/emoția pe care am avut-o când ne-a venit ideea primei campanii: Super Mame în Prim Plan. Toți avem mame minunate, ori suntem noi mame fantastice la rândul nostru. Dar drumul fiecăreia este diferit.

Pentru noi o Super Mamă este:

  • O mamă care crește, îngrijește și educă un copil cu dizabilități;
  • O mamă cu dizabilități, care în ciuda dificultăților fizice face față cu brio creșterii și îngrijirii copiilor;
  • O mamă singură care își crește copiii frumos;
  • O mamă care, pe lângă grija copiilor săi, are un impact pozitiv și în viața altor persoane;
  • O mama care se dedica total creșterii și educării copiilor;
  • O mamă care are succes și este foarte activă din punct de vedere profesional, reușind cu brio să crească și să își educe copiii frumos și cu principii valoroase.

Cred că fiecare dintre noi cunoaștem super mame. Întrebarea e: ele știu cât sunt de Super? Lor e posibil să li se pară ceva firesc, ceva normal, sau nici să nu aibă timp să se gândească la ce lucru mare fac!

Și la fiecare din cele 10 Super Mame, ceea ce la prima vedere se voia a fi o simplă ședință foto, cu o mică prezentare, s-a transformat într-o întâlnire de suflet, în care fiecare și-a spus o parte din povestea sa de viață. Tot ce spuneau ne ajungea direct la inimă, empatizam cu ele și le admiram pentru ceea ce sunt și pentru ceea ce fac.

La sfârșitul campaniei am făcut o expoziție foto în care am expus câte o fotografie cu câte un citat din fiecare. Evenimentul a avut intrarea liberă și s-a desfășurat cu ajutorul prietenilor noștri de la Humans AntiCafe. S-a creat astfel o comunitate minunată, intimă și prietenoasă, în care toți ne-am simțit bine si am celebrat Super Mamele din campanie, precum și toate super mamele din lume.

La acest proiect a fost implicată toată echipa noastră formată din fotograf, editor foto și specialist înfrumusețare, și fiecare a avut un rol important pentru reușita lui.

Pentru a vedea toate interviurile din campanie poți intra pe pagina noastră de Facebook: https://www.facebook.com/Portretica. Sau pe canalul nostru de Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC9TB5qjb5UrUxFSU7PeSxBw
Iar de ai idei/sugestii pentru alte campanii cu impact social, nu ezita să ne contactezi: 0729 702 107, contact@portretica.ro.